LuxOttica

Luxottica është një kompani italiane që prodhon dhe shet syze. Ajo është prodhuesja më e madhe në botë e lenteve dhe kornizave.
Luxottica është edhe kompania e parë italiane në fushën e modës për shitje dhe e teta në renditjen e markave në Itali hartuar nga Reputation Institute.
Ajo është e listuar në indeksin e FTSE MIB të Bursës së Milanos.
Në vitin 1999, Grupi Luxottica bleu Ray-Ban, në pronësi të kompanisë shumëkombëshe Bausch & Lomb.
Në vitin 2000, titulli citohet në MTA e Milanos.
Në vitin 2007, Luxottica blen Oakley për 2.1 miliard $.
Luxottica është i pranishëm në 130 vende në pesë kontinente dhe në vitin 2012 ai ka prodhuar dhe shitur rreth 75 milionë korniza për size optike dhe syze dielli.
Luxottica operon 30 marka syzesh përfshirë 10 të sajat dhe 20 të licensuar. 60% e njësive të shitura drejtohet nga market e veta.