Rreth Nesh

Ottica Bruna ёshtё njё shoqёri Italo – Shqiptare e themeluar nga dy profesionistё tё fushёs sё Optikёs dhe Lenteve tё Kontaktit, e cila e ka nisur  aktivitetin e saj mё 1 qershor tё vitit 1996, nё Tiranё.

Shoqёria Ottica Bruna, ёshtё pjesё e ndryshimeve tё mёdha e formuar nё Shqipёrinё e post-komunizmit, duke krijuar baza tё forta dhe risi, nё pёrhapjen e teknologjisё, mendёsisё dhe evolucionit Europian, nё sektorin Optik – Optometri tё kohёs.

Pёr herё tё parё nё Shqipёri, Ottica Bruna, bёri tё mundur praktikimin dhe njohjen e fushёs sё Optometrisё, duke aplikuar njё mёnyrё tё re testimi tё shikimit, pёr popullsinё vendase.

Mё pas, pёr mbarёvajtjen e kёtij misioni qё sapo ishte ndёrmarrё nga drejtuesit e kёsaj shoqёrie, filloi edhe hyrja e materialeve tё ardhur nga kompani italiane si: Safilo, Trevi Colliseum, Luxottica, kompani tё njohura si pёr lentet oftalmike, ashtu edhe pёr skeletёt optikё.

1998 – Ottica  Bruna krijon rrjetin e parё tё sistemit tё kompjuterizuar nё montimin dhe pёrgatitjen e syzeve, pёr njё afat kohor prej 30 minutash.

2000 – Ottica  Bruna krijon studion e parё tё sistemit tё kompjuterizuar nё testimin e shikimi, si edhe tё lenteve tё kontaktit ditore, Ciba Vision.

2002 – Sjell pёr herё tё parё nё Shqipёri lenten e kontaktit mujore, COOPERVISION “PROCLEAR” duke mbajtur dhe eksluzivitetin pёr Shqipёrinё.

2003 – Zgjeron aktivitetin e saj, duke krijuar bashkёpunim profesional nё qytetin e Shkodrёs me  Dr.Astrit Beci Oftalmo-kirurg.

2005 – Ottica Bruna zgjeron ambientet e saj duke instaluar dy salla tё reja optometrie, tё pajisura me instrumentё tё nivelit bashkёkohor.

2006 – Ottica Bruna krijon rrjetin e parё tё sistemit tё komjuterizuar, nё montimin dhe pёrgatitjen e syzeve, pёr njё afat kohor prej 4-5 minutash.

2011– Otica Bruna bёhet distributor ekskluziv pёr Shqipёrinё i kompanisё japoneze, prodhuese e skeleteve nё material TITANIUM “CHARMANT”.