Marcolin

Marcolin është një kompani syzesh italiane me vendndodhje në Longarone, në provincën e Belluno-s. Kompania u themelua në Cadore, nga Giovanni Marcolin Coffen, në vitin 1961. Në vitin 1967, inaugurohet një nga stabilimentet e saj në Vallesella të Cadore-s, ndërsa në vitin 1985 kjo kompani u transferua në vendndodhjen aktuale, në Longarone. Kompania Marcolin bën shpërndarjen e produkteve të saj në 80 shtete dhe disponon pothuajse 30.000 pika shitjesh.